Anglická kremeška
Postup přípravy
Ze surovin uděláme těsto ( hl. mouka, 100 g moučkového cukru, olej, 2 vejce, kypřící prášek a 60 ml mléko). Mléko přidáváme postupně. Pokud bude těsto příliš husté, přidáme 50 ml maximálně však 100 ml mléka. Těsto rozdělíme na 3 části, které vyválíme na velký plech. Pokud bude nepodajné, dáme těsto na chvíli do mikrovlné trouby. Vvválené těsto upečeme na opačné straně čistého nevymaštěného plechu při teplotě 180°C cca 10 minut. Náplň: 500 ml mléka, Zlatý krém, vejce, 120 g cukru a vanilkový cukr. Uvaříme za stálého míchání hustý puding a necháme vychladnout. V misce vyšleháme 250 g změklého másla a 80 g moučkového cukru. Do vyšlehaného másla postupně po lžičkách přidáváme vychladlý puding. Musíme postupně, aby se krém nesrazil. Na upečený plát, dáme část náplně a dáme další plát. Mezi 1. a 2 . plát dáme nakrájené na kolečka banány. Nakonec polijeme čokoládovou polevou (rozpuštěná čokoláda s trochou másla).
Vytisknout recept (PDF)