Kategorie receptů
Smetanový dort s jahodami
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
39 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jahody omyjeme, zbavíme zelených lístků a nakrájíme na plátky silné cca 5 mm. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. V misce smícháme zakysané smetany s oběma cukry. Ušleháme šlehačku, kterou lehce vmícháme k zakysané smetaně s cukrem. Podle chuti můžeme dosladit. Na dno vyskládáme 1/2 piškotů. Na piškoty navrstvíme 1/4 krému. Vrstvu poklademe jahodami a opět dáme vrstvu krému. Celé vrstvení ještě jednou zopakujeme. Povrch uhladíme a uložíme do lednice, nejlépe přes noc, aby se dort proložel a dobře krájel. Po vyjmutí z lednice dort ozdobíme čerstvými jahodami a mátovými lístky. Jahody můžeme v létě nahradit borůvkami. V zimě namísto čerstvého ovoce použijeme kompotované okapané mandarinky nebo na kousky nakrájený ananas.
Vytisknout recept (PDF)Máta peprná
5 g
Jahody
600 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
540 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
40 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana ke šlehání 200 ml
200 g