Kategorie receptů
Panna Cotta s malinovou omáčkou
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Želatinu (plátky) namočíme na 15 minut do studené vody. Smetanu, mléko, cukr (40 g), semínka z půlky vanilkového lusku dáme do rendlíku, zahřejeme na 70°C. Přidáme vody zbavenou želatinu a necháme rozpustit. Pokud se na směsi vytvořila pěna, tak ji musíme naběračkou sebrat, vlijeme do formiček nebo hrníčku a dáme vychladit. Do rendlíku nasypeme (mražené) maliny, cukr krupici (100 g) a na mírném ohni zavaříme. Necháme 5 minut na mírném ohni převářet, poté rozmixujeme přes jemný cedník přepasírujeme, zbavíme semínek. Hmotu vychladíme na pokojovou teplotu a naneseme na vychladlou panna cottu. Zdobíme čerstvou malinou a mátou peprnou.
Vytisknout recept (PDF)Máta peprná
5 g
Cukr krystal
140 g
Želatina potravinářská 20 g
7 g
Maliny čerstvé
175 g
Vanilka 1 lusk
1 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
100 g