Kategorie receptů
Osvěžující rybízovo-malinové želé
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
84 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Omytý rybíz dáme do kastrůlku, zalijeme 200 ml vody a povaříme asi 2 minuty. Směs propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili semínek, slupek a stopek z rybízu. Tekutinu nalijeme do odměrky a do objemu 800 ml dolijeme vodou. Ve směsi rozmícháme pudinky a cukr podle chuti. Směs přivedeme k varu, krátce povaříme a poté nalijeme do mističek lehce vymaštěných olejem nebo vyložených potravinovou fólií. Naplněné mističky necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny. Vychlazené želé vyklopíme na talířek, ozdobíme smetanovým jogurtem ochuceným vanilkovým cukrem a dozdobíme čersvým ovocem a snítkou máty.
Vytisknout recept (PDF)Máta peprná
3 g
Pitná voda nesycená
200 g
Cukr krystal
180 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Maliny čerstvé
100 g
Rybíz červený
800 g
Bio Puding vanilkový, bez lepku 40 g
80 g