Kategorie receptů
Jablečný nepečený dort
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
45
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupaná a nakrájená jablka vložíme do hrnce, přidáme cukr, vodu (250ml) a šťávu z citrónu a přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut. Puding rozmícháme ve vodě (125 ml) a nalijeme do jablek. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Dno dortové formy vyložíme piškoty, nalijeme část hmoty, přidáme zbytek piškotů a zbytek směsi. Vložíme do lednice na 2 hod ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou připravenou podle návodu na obale a posypeme skořicovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
150 g
Pitná voda nesycená
375 g
Cukr krystal
150 g
Skořicový cukr Dia 40 g
20 g
Piškoty bez lepku B 100 g
150 g
Jablka červená
400 g
Puding příchuť Vanilka bez lepku 38 g
37 g