Kategorie receptů
Domácí perníkové lanýže
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
30
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Do čokolády přidáme koření do perníku.
Máslo nakrájíme na malé kostičky. Máslo smícháme s cukrem a promícháme na homogenní hmotu. Pak pomalu promícháme se schladlou rozpuštěnou čokoládou. Vložíme do chladničky asi na 2 hodiny, aby hmota ztuhla.
Formujeme kužele nebo kuličky a vložíme opět zpět do chladničky. Po půl hodině vytáhneme z ledničky a obalujeme. Můžeme obalit v kakau.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
20 g
Cukr moučka
100 g
Koření do perníku 25 g
3 g
Krajanka máslo 250 g
110 g
Čokoláda mléčná 100 g
40 g