Kategorie receptů
Božské maliny
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
106 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
Piškoty namažeme z jedné strany marmeládou a vyskládáme nenamazanou stranou nahoru do větší skleněné mísy. Pokapeme griotkou nebo malinovým likérem (100 ml), postrouháme trochou čokolády (80 g) a posypeme polovinou malin. Postup zopakujeme (namažeme marmeládou, pokapat 100 ml likérem, posýpat čokoládou (80 g) a malinami). Vše důkladně stlačíme a mísu dáme do lednice. Mléko s čokoládou (20 g), žloutky, cukrem a solamylem přivedeme za stálého míchání k varu a zahříváme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout a přelijeme jím malinovou vrstvu. Navrch ušleháme smetanu a posypeme zbytkem strouhané čokolády. Necháme vychladit.
Vytisknout recept (PDF)Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
600 g
Cukr krystal
50 g
Žloutek
112 g
Maliny čerstvé
300 g
Bezlepkové piškoty 120 g
300 g
Solamyl 200 g
10 g
Bílá čokoláda
200 g