Kategorie receptů
Bezlepkový cheescake
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
72 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Sušenky dáme do plastového sáčku, uzavřeme a pomocí válečku je rozdrobíme na strouhanku. Potom smícháme se změklým máslem a pomoci obrácené strany lžice sušenky natlačíme na dno i po okrajích (asi do výšky 1.5-2 cm) dortové formy s průměrem 20 cm.
Tvaroh, vejce, cukr (150 g), vanilku, šťavu a kůru z citrónu a škrob smícháme, nalijeme na sušenkové dno a dáme péct.
Troubu předehřejeme na 160°C a pečeme asi 45 minut, až je povrch koláče na dotek pružný a pevný.
Po dopečení necháme cheescake vychladnout a před podáváním ho polijeme ovocnou šťávou. Rozvaříme a přecedíme hrst malin s trochou cukru a skořicí. Ozdobíme malinami.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Cukr krystal
160 g
Maliny čerstvé
100 g
Skořice mletá 40 g
3 g
Vanilka 1 lusk
1 g
Kukuřičný škrob, bez lepku 200 g
30 g
Milkin tvaroh jemný 250 g
500 g
Vejce
100 g