Mrkvový bezlaktózový dort s Cottage Cheese
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180°C. V míse smícháme suché ingredience -1 a půl šálku mouky, lžičku prášku do pečiva, koření (muškátový oříšek 1/2 lžičky a skořice 1 lžička).
V samostatné misce rozšleháme 4 vejce. Přidáme roztavený ale chlazený (kokosový) olej, 5 lžic med, 180 g cottage a vanilku (z vanilkovýho lusku). Dobře promícháme. Přidáme suché přísady na mokré ingredience a důkladně promícháme. Vmícháme nastrouhanou mrkev (1 šálek) a dobře promíchám. Přidáme 3 lžíce mléka, pokud je směs příliš hustá. Směs vlijeme do pekáče a pečeme 25-30 minut. Kontrolujeme špejlí, zda je koláč hotový. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Zatím připravíme polevu. Smícháme všechny složky (Cottage Cheese 1 šálek, med 2 lžíce, (kokosový) olej 2 lžíce, vanilkový lusk 1 ks) a vyšleháme elektrickým mixérem zcela dohladka. Polevu natřeme na vrchní část koláče.
Vytisknout recept (PDF)