Kategorie receptů
Krtkův dort
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
39 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Olej, cukr (100 g) a 2 žloutky ušleháme, po chvilce můžeme přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě asi 180°C 30 minut. Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh tak 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy, dno musí zůstat neporušene. Na náplň smísíme cukr, (ztužovač) a nahrubo nastrouhanou čokoládu,vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme. Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na něj namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.
Vytisknout recept (PDF)Holandské kakao 100 g
25 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
125 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
500 g
Cukr moučka
140 g
Banán
300 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
180 g
Olej slunečnicový
100 g
Vejce
100 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
12 g