Kategorie receptů
Koblihy z Majolky
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
43 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z mléka, cukru (2 PL) s droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme 3 žloutky, rum (50 ml), mouku, majolku a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme a vykrájíme koblíhy, které plníme (borůvkovou) marmeládou. Smažíme do zlatova v horkém oleji. Hotové koblížky pocukrujeme.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
0.5 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
500 g
Cukr krystal
30 g
Žloutek
94 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
300 g
Olej slunečnicový
40 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
20 g