Kategorie receptů
Bezlepkový cheesecake s jahodami
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct. Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme 1 vejce, obsah z půlky vanilkového lusku a 20 g zakysané smetany. Směs poté nalijeme na korpus do formy. Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut. Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme 20 g zakysané smetany smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
50 g
Jahody
150 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
40 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
25 g
Cukr krystal
50 g
Cukr moučka
5 g
Raciolky mléčnokakaové 60 g
60 g
Vanilka 1 lusk
0.5 g