Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Postup přípravy
Než začneme pracovat na těstě, vyndáme z chladničky máslo na krém, aby v průběhu přípravy těsta změklo na pokojovou teplotu. Do nádoby, nejlépe s nepřilnavým povrchem, dáme vodu, sůl, tuk (80 g) a necháme rozpustit. Po úplném rozpuštění vmícháme univerzální směs. Mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí. Vařečkou začneme koulet těsto po hrnci a takzvaně odpalujeme, propařujeme asi 5-7 minut. Těsto není nelepivé jako tomu je u lepkového, dokonce pustí přebytečný tuk. Po 5-7 minutách těsto přendáme do mísy a necháme zchladnout. Mezi tím uvaříme z mléka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Ten necháme úplně zchladnout. Zchladlé těsto lehce prošleháme ručním šlehačem. Přidáme jedno vejce a řádně prošleháme. Poté přidáme druhé vejce a opět prošleháme. Nakonec zašleháme bezlepkový kypřicí prášek. Těstem naplníme sáček na zdobení a na plech vyložený pečicím papírem nanášíme těsto do tvaru věnečků. Pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po vychladnutí věnečky rozkrojíme. Máslo pokojové teploty vyšleháme (125 g) a začneme postupně zašlehávat vychladlý puding. Můžeme ochutit trochou rumu. Vyšlehaným krém plníme věnečky. Hotové zákusky necháme vychladit v lednici, nejlépe přes noc.
Vytisknout recept (PDF)