Bezlepkové mini dortíky s čokoládovou pěnou
Postup přípravy
Sušenky si rozmixujeme na prach (případně dáme do sáčku, který zabalíme do utěrky, a rozbijeme je na prach pomocí válečku).
Nalijeme k nim másło a přidáme oříškovou mouku. Vše dobře promícháme a upěchujeme na dno tartaletky nebo nerezového kroužku, pod který si dáme pečicí papír (vyjdou asi dva dortíky, které měly vrstvu korpusu cca 1 cm). Korpusy dáme zchladit a mezitím si připravíme čokoládovou pěnu. Připravíme si vodní lázeň. Do hrnce si dáme cca 1 cm vody a položíme na něj nerezovou misku. Do misky dáme 125 ml smetany ke šlehání a pomocí vodní lázně v ní rozpustíme čokoládu. V druhé misce si vyšleháme zbytek smetany ke šlehání s moučkovým cukrem. Do šlehačky přidáme zchladlou čokoládu rozpuštěnou ve smetaně. Hotovou čokoládovou pěnu dáme do formiček na korpus a necháme vychladit (nejlépe do druhého dne). Hotový dortík vyndáme z formy, posypeme pomocí sítka kakaem a ozdobíme čerstvým ovocem.