Kategorie receptů
Vafle s čerstvým ovocem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
199 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rozdělíme žloutky a bílky. Bílky rozšleháme s vanilkovým cukrem, žloutky a ostatní ingredience smícháme a pomalu přimícháme ke směsi bílky.
Výsledné těsto má řidší konzistenci, z kterého připravujeme vafle ve vaflovači. Když je těsto moc husté, přilijeme trochu vody. Podáváme je s čerstvým ovocem a medem..
Jahody
60 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
125 g
Pitná voda nesycená
100 g
Cukr krystal
100 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Banán
100 g
Maliny čerstvé
50 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
6 g
Směs na přípravu koláčů 1 000 g
250 g
Včelí med luční 250 g
30 g