Kategorie receptů
Jablečný kompot
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
50 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka (4 ks) nakrájíme na širší měsíčky a zalijeme vodou tak, aby byla potopená. Přidáme trochu citronové šťávy, cukr (1 PL), koření (vanilkový cukr 1 lžíce, skořice celá 1 ks, řebíček 4 ks) a pár plátků citronové kůry. Přivedeme k varu a necháme několik minut vařit - ovoce má pouze zesklovatět, ale nesmí se rozvařit. Skvěle chutná teplý i vychlazený.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
50 g
Cukr krystal
10 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
10 g
Hřebíček celý 30 g
0.5 g
Jablka červená
500 g