Kategorie receptů
Tiramisu z pudinku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Žloutky (3 ks) vyšleháme se lžící horké vody a pár lžic Xylitolu do pěny. Poté přidáme pudink a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme. 3 bílky vyšleháme v sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat karobem. Dáme další vrstvu piškot a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.
Tiramisu dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
150 g
Karo 180 g
10 g
Holandské kakao 100 g
10 g
Pitná voda nesycená
200 g
Piškoty bez lepku B 100 g
240 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
250 g