Columbia řezy
Postup přípravy
Připravíme si formu o průměru 25 cm. Žloutky (4 ks) smícháme s medem, sušeným mlékem (1 PL), cit. kůrou (1 PL), vanilkovým pudingem (3 PL) a tvarohem (nejlépe v kostce nebo 1 kostka, 1 ve vaničce) a lehce vyšleháme. V druhé míse vyšleháme 4 bílky se špetkou soli do pevného sněhu a sníh opatrně přidáme do tvarohového těsta. Pečeme na 180 st. cca 30–45 minut, záleží na typu trouby (hlídáme okraje, pokud začnou zlátnout, je těsto hotové) a necháme vychladnout. Na vychladlé tvarohové těsto rozetřeme pudingy čokoládový a na pudingovou vrstvu poklademe celozrnné sušenky pěkně jednu vedle druhé. Připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni nad parou rozehřejeme 30–50 g hořké čokolády s cca 3 PL kokosového mléka, vzniklou čokoládou polijeme vrstvu pokladených sušenek. Řezy necháme chladit nejlépe přes noc v chladničce.
Vytisknout recept (PDF)