Kategorie receptů
Zeleninový nákyp s krémovou pórkovou smetanou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
40 minut

Postup přípravy
Troubu rozehřejeme na 180°C.
4 velké mrkve a 4 velké cukety očistíme, 2 kedlubny oloupeme a vše nakrájíme na plátky asi 0,5 cm široké. 2 Pórky omyjeme a také nakrájíme na kolečka. Odděleně krátce namočíme do vroucí slané vody a ochladíme šokem v misce se studenou vodou. Rajčata očistíme od jadérek a nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Zapékací formu vytřeme olejem a zeleninu střídavě rozprostřeme do formy. V hrnci ohřejeme 400 ml vody a přidáme 50 g Zeleninové krémové polévky. Zamícháme a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout a přidáme 3 lžíce kysané smetany a 2 žloutky. Rozmícháme a nalijeme pravidelně na zeleninu v zapékací formě. Dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou.
Cuketa
120 g
Mrkev
80 g
Pórek
200 g
Rajčata
80 g
Kedlubna
80 g
Bazalka čerstvá 20 g
5 g
Olivový olej 750 ml
10 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
30 g
Pitná voda nesycená 1500 ml
2000 g
Žloutek
56 g
Hrášek v mírně slaném nálevu 400 g
200 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
4 g