Zdobené bochánky
Postup přípravy
Nasypeme mouku (500 g) do hnětací nádoby a dobře ji promícháme. Rozpustíme droždí ve vodě a rukama rozmělněme. Přidáme med a pokračujeme ve hnětení, na závěr nalijeme olej a osolíme. Z hotového těsta vytvarujeme hladkou šišku, přendáme ji na plech a necháme kynout při teplotě 26°C a 80% vlhkosti. Po prvním vykynutí tvoříme z těsta s pomocí rýžové a kukuřičné mouky malé bochánky o hmotnosti přibližně 30 g a dalších 30 minut je necháme kynout při teplotě 28°C a vlhkosti 80%. Část vykynutých bochánků namočíme do vody, necháme okapat a otiskneme do máku nebo sezamových semínek. Zbylé bochánky potřeme olejem a ozdobíme olivou a půlkou cherry rajčátka. Vyhřejeme troubu na 220°C (normální nebo i horkovzdušné pečení) a pečeme 20 minut. Necháme dojít a podáváme vychladlé.
Vytisknout recept (PDF)