Kategorie receptů
Zapékané těstoviny s květákem a brynzou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
75 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a necháme odkapat. Květák rozebereme na růžičky a v páře uvaříme do poloměkka. Do vymazaného pekáče dáme polovinu těstovin, pokapeme olejem a posypeme mletým pepřem. Na těstoviny položíme květák, který též okořeníme pepřem. Zakryjeme druhou polovinou těstovin. Rozšleháme smetanu, bryndzu a 3 vejce a zalejeme těstoviny. Pečeme zakryté při 180 °C 30 minut. Potom odkryjeme, posypeme strouhaným syrem (uzeným) a už nezakryté zapečeme. Podáváme se zeleninou nebo okurkovým salátem, posypané pažitkou .
Květák
200 g
Vejce
150 g
Jedlá sůl
4 g
Pažitka
5 g
Bryndza lahůdková
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
200 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Kukuřičné těstoviny 500 g Sam Mills - Vřetena
350 g
Pepř bílý mletý 25 g
3 g