Kategorie receptů
Zapečená pohanka se zeleninou a žampióny
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
73 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme nabobtnat. Pórek nakrájíme na kolečka, petržel, mrkev a celer na menší kostičky a vše společně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, cuketu, fazolky. Zeleninu ochutíme sójovou omáčkou, mletou paprikou a osolíme. Nakonec vmícháme připravenou pohanku, zamícháme, vložíme do zapékacího pekáčku, posypeme sezamovými semínky a zapečeme v troubě dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)Cuketa
400 g
Mrkev
200 g
Pórek
80 g
Petržel
200 g
Celer
200 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olivový olej
20 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
120 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
20 g
Sezam
20 g