Kategorie receptů
Tvarůžky ve pivním těstíčku s pikantní omáčkou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme majonézu s omáčkou a limetkovou šťávou a odložíme zatím stranou. Vajíčka (2 ks), pivo (4 PL) a mouku (6 PL) vyšleháme na hladké těstíčko. Chceme-li se zbavit hrudek, přecedíme těstíčko přes síto. Pokud je moc husté, přidáme trochu piva navíc pro zředění. V těstíčku namáčíme syrečky a hned je vkládáme do rozpáleného oleje. Pokud máme fritézu, nastavíme teplotu na 160 až 170 stupňů. Každý kousek pečeme dozlatova a poté odložíme na papírovou kuchyňskou utěrku, aby se vsákla přebytečná mastnota.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Limetky
15 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
250 g
Bezlepkový ležák 0,5 l
60 g
Olej řepkový
20 g
Salsa Ranchera 250 g
10 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
80 g