Tvarohový slaný chleba
Postup přípravy
V 1.míse si připravíme kvásek, do 100 ml vlažné vody rozdrobíme droždí a lžičku cukru. Ve druhé míse vyhněteme veškeré ingredience včetně vzešlého kvásku. Jakmile je těsto řádně vypracované, vložíme na mísu s těstem poklop, nebo igelit aby neoschlo a necháme na teplém míste cca 60 minut kynout. Troubu rozpálíme na 180°C, jakmile je těsto nakynuté, předěláme ho do zapékací mísy na chleba, na povrchu posypeme slunečnicovými semínky a pečeme. V polovině pečení bochníky chleba stříkám slanou vodou z rozprašovače. Po upečení také postříkám a ze zapékací mísy vložím na kovovou mřížku na vychladnutí. Toto těsto je vhodné na pečení bud v pekárně nebo v zapékací míse na chleba. Z uvedeného množství připravíme dva bochníčky chleba o rozměrech 22x11x6cm.(délka x šířka x výška mísy).
Vytisknout recept (PDF)