Kategorie receptů
Špenátový koláč
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Tuk nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme mouku, vodu, 2 žloutky a sůl a vypracujeme hladké těsto. To uložíme na chvilku do lednice, aby se dobře vyvalovalo.
Těsta rozválíme do kulaté formy a propícháme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, přidáme rozdrcený česnek a špenát. Směs osolíme, opepříme a dáme zchladit. Následně vmícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný sýr a 3 vejce. Upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25-30 minut.
Vytisknout recept (PDF)
Cibule volná
320 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
400 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
350 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
250 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
200 g
Kysaná smetana 15% 180 g
200 g
Pitná voda nesycená
200 g
Žloutek
56 g
Pepř černý mletý 20 g
5 g
Olej řepkový
40 g