Kategorie receptů
Špenátové halušky
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
144 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Špenát rozmrazíme, případně použijeme čerstvý, ten je třeba rozmixovat. Špenát nahradí brambory, jako je to u obyčejných halušek. Špenát smícháme s moukou, lžičkou solí a vejcem. Když je zapotřebí těsto zředit přidáme vodu a vytvoříme haluškové těsto. Přes haluškovač házíme do osolené a vařící vody halušky. Uvařené jsou ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Po vyjmutí je zakryjeme, aby neochladly.
Omáčka: Cibuli restujeme na oleji spolu s česnekem. Přidáme sladkou a kyselou smetanu a nastrouhanou nivu. Spolu smícháme a přivedeme do varu, nakonec dochutíme solí a popřípadě černým kořením. Uvařené halušky podáváme s připravenou omáčkou.
Cibule volná
100 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
150 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Jihočeská Niva 50 % 110 g
100 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Směs na pečivo 1000 g
300 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Olej slunečnicový
10 g