Kategorie receptů
Pohankovo-jáhlový koláč se Šmakounem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vejce našlehat do bílé pěny, přidáme jogurt, sůl a pepř a zahustit moukou a vločkama. Přimícháme Šmakoun, nastrouhaný nahrubo. Rozprostřeme do vymazané a vysypané formy (můžete použít třeba i sezamové semínko). Posypame hráškem a natlačime jej trochu do těsta a posypeme parmezánem. A pak už jen do trouby na 170 stupňů.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl vakuová 1 kg
1 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeský jogurt - bílý 200 g
40 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
100 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Mouka pohanková nativní 400 g
20 g
Šmakoun uzený 200 g
100 g