Kategorie receptů
Slané kmínové křupavé tyčinky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Změklé máslo nebo tuk nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhaný sýr a dvě celá vejce. Z těchto přísad ručně uhněteme těsto. S těstem pracujeme opatrně. Pouze natolik, aby se suroviny pěkně promíchaly a spojily. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na tloušťku asi 2 cm, posypeme moukou a přendáme zprava do středu, zleva do středu (na třetiny, jako obálku). Těsto nyní otočíme o 90 stupňů a zopakujeme rozválení a přeložení na třetiny. Těsto rozválíme na tloušťku asi 1 cm, potřeme ho rozšlehaným žloutkem, posypeme solí, kmínem a paprikou. Pomocí rádýlkem nakrájíme těsto na tyčinky (nebo libovolné tvary) a opatrně je poklademe na plech. Mezi tyčinkami necháme trochu mezeru, protože při pečení zvětší objem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-18 minut do zlatova. Tyčinky necháme trochu vychladnout na plechu.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
100 g
Jedlá sůl
6 g
Kmín celý
5 g
Žloutek
28 g
Paprika sladká 35 g
5 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
280 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
300 g