Kategorie receptů
Proteinové bezlepkové palačinky se špenátem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
PALAČINKY: smícháme 500 ml mléka s obsahem sáčku, přidáme 2 vejce, vyšleháme do hladkého těsta a necháme 2 minuty odpočinout. Na pánvi lehce potřené olejem smažíme tenké palačinky.
Brynzu a zakysanou smetanu vyšleháme do hladkého krému, vmícháme nadrobno nakrájenou cibulku, listový špenát a dáme vychladit do lednice. Palačinky připravíme dle návodu na obale a každou zvlášť potřeme vychlazenou směsí, zabalíme ji, rozkrojíme na půlku a stavíme jednu vedle druhé (řezem vždy nahoru) do máslem vymazané zapékací misky. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme asi 15 minut. Hotové palačinky servírujeme s čerstvou bazalkou nebo posypané jarní cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Vejce
100 g
Bazalka čerstvá
10 g
Bryndza lahůdková
300 g
Špenátové listy
100 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
15 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
500 g
Proteinové palačinky bez lepku 115 g
115 g