Kategorie receptů
Pohankové muffiny Caprese
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pečicí papír nastříháme na čtverce 15x15 cm a vyložíme s nimi formičky na muffiny.
Mozzarellu nakrájíme na kousky, olivy na kolečka a bazalku nasekáme nahrubo. Vejce (2 ks) vyšleháme do pěny, přidáme olej (4 PL) a mléko, a nakonec všechny sypké suroviny. Vše dobře promícháme a naplníme směsí košíčky do ⅓ výšky. Do každého košíčku vložíme část naložených rajčat, mozzarelly, oliv a nasekané bazalky. Zalijeme rovnoměrně zbytkem těsta a navrch muffinů dáme zbytek nakrájených surovin, případně ozdobíme čerstvými cherry rajčátky.
Pečeme na horkovzduch na 165 °C 16―18 minut.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
50 g
Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
50 g
Olivy zelené
50 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Mouka pohanková nativní 400 g
250 g
Bio Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový, bez lepku 12 g
20 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
100 g