Kategorie receptů
Plněné brambory s goudou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Poté je oloupeme, seřízneme a vnitřek vydlabeme. Smícháme žloutek, nastrouhanou goudu, sůl, červenou papriku, petrželku, jogurt a prolisované vnitřky brambor. Touto směsí plníme vydlabané brambory. Zakryjeme seřiznutou hlavičkou, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Na závěr ozdobíme rajčaty a zelenou paprikou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
320 g
Paprika zelená
100 g
Rajčata
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Petrželová nať
4 g
Bílý jogurt z Valašska 3% 150 g
100 g
Žloutek
60 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Kromík minigouda ve vosku 300 g
100 g