Kategorie receptů
Pizza s rajčaty, bazalkou a mozzarellou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme mléko, ocet a vejce. V jiné míse smícháme mouku, droždí, sůl a cukr (10 g). Smícháme obě směsi dohromady, a přidáme olej, postupně přidáme do těsta vodu (100 ml) . Těsto rozetřeme do dortové formy (lze provést navlhčenýma rukama). Nakrájíme cibuli na drobné kousky a dáme do misky s rajčatovým protlakem, vodou (10 ml), cukrem (10 g) a basalkou. Potřeme rajčatovou směsí těsto. Nakrájíme mozzarellu a poklademe navrch. Necháme 20 minut vykynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 20 až 25 minut.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Ocet kvasný lihový 1 l
2 g
Rajčatové pyré 200 g
40 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
50 g
Fala 42 g
42 g
Pitná voda nesycená
110 g
Cukr krystal
20 g
Bazalka 10 g
10 g
Chlebová směs tmavá bez lepku 1000 g
225 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
200 g
Olej slunečnicový
5 g