Pizza calzone
Postup přípravy
Z vlažné vody a ostatních ingrediencí (mouky, 3 g soli, 8 g droždí, 11 lžic oleje a špetky cukru) dobře vyhněteme tužší těsto. Necháme jej chvíli odležet a ještě jednou prohněteme.
Mezi tím si připravíme náplň. Na zpěněnou cibuli přidáme prolisovaný česnek a orestujeme. Přidáme nakrájená oloupaná rajčata zbavená kyselých jadýrek a šťávy kolem nich. Vše chvíli dusíme. Pak dochutíme solí a špetkou cukru.
Troubu si roztopíme. Z těsta rozválíme dvě placky o velikosti velkého talíře. Vždy polovinu potřeme rajčatovým základem, přidáme pokrájenou mozzarellu, oregano a bazalku. Nakonec zakápneme olivovým olejem. Náplň musí být bohatá, ale neplníme až do kraje. Ty k sobě musíme po přeložení pevně přitisknout. Přeložíme na plech (pečící papír). Povrch pizzy potřeme vejcem. Pečeme do zlatova a křupava.