Kategorie receptů
Pikantní bramborové kari s paprikou
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
34 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme stopky s jádřincem a nakrájíme na silnější nudličky. V kastrolu rozehřejeme olej. Přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme papriku a chvíli restujeme. Vmícháme kari koření (může být kari pasta). Přidáme brambory, červenou čočku, smetanu a horkou vodu. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí, asi 25 minut. Vmícháme nakrájenou chilli papričku a koriandr. Dochutíme solí.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
500 g
Cibule volná
80 g
Paprika červená
160 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
5 g
Paprika červená chilli
5 g
Kari směs 25 g
4 g
Koriandr čerstvý
4 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Olej slunečnicový
20 g