Kategorie receptů
Pečený chřest s holandskou omáčkou
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut. Mezitím si připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)Chřest zelený
300 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Citróny
15 g
Žloutek
84 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g