Kategorie receptů
Ovesná kaše s kefírem a zapečenými tvarůžky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Vločky nasypeme do hrnce, zalijeme je vodou a osolíme. Přivedeme k varu a necháme přibližně 5 minut povařit. Občas promícháme ode dna, aby se kaše nepřilepila. Když jsou vločky téměř uvařené, přidáme kefír a nasekaný kopr a ještě chvíli povaříme. Na pánvi roztopíme polovinu másla a upečeme na něm vajíčka jako volská oka. Odložíme stranou. Do prázdné pánvičky přidáme zbývající máslo a až se rozehřeje, opečeme na něm za stálého míchání nakrájené olomoucké tvarůžky. Uvařenou kaši rozdělíme do misek, na každou porci dáme jedno volské oko a přelijeme opečenými tvarůžky.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
100 g
Jedlá sůl
2 g
Kopr
2 g
Jihočeský syreček 0,1% 90 g
125 g
Kefírové mléko nízkotučné přírodní 1,1% 500 g
60 g
Pitná voda nesycená
500 g
Krajanka máslo 250 g
40 g