Kategorie receptů
Nutela z Hrašky
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Hraškové máslo: Směs Hraška Vanilka smícháme s mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou až je Hraška dobře provařená a není cítit po hrachu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme s olejem na hladký krém.
Nachucení pomazánky: Oříšky nasucho opražíme na plechu v troubě cca 13 minut při 180 stupních. Pak je dáme do utěrky a promneme - to je dobrý tip na to, jak oříšky zbavit slupek. Ještě horké je nasypeme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Dáme si důkladně záležet, abychom měli po rozmixování konzistenci hladkého krému.
Oříšky a kakao vmícháme do Hraškového másla a rozmixujeme na hladký krém.
Holandské kakao 100 g
25 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
250 g
Cukr krystal
40 g
Olej slunečnicový
40 g
Hraška Vanilka 250 g
45 g