Kategorie receptů
Mexická vejce
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
61 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji opečeme cibuli a mrkev nakrájené najemno. Do směsi přidáme rajčata a fazole. Prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem, chilli papričkou a bylinkami. Po jednom rozklepneme vajíčka do misky a lehce je necháme vklouznout do omáčky. Přikryjeme a vaříme při nízké teplotě, dokud nebudou vejce hotová. Posypeme nasekaným koriandrem. Podáváme s avokádem, zakysanou smetanou a tortillovými chipsy.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
40 g
Vejce
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Paprika červená chilli
5 g
Olivový olej
15 g
Koriandr čerstvý
4 g
Avokádo
100 g
Fazole červené v sladkokyselém nálevu 420 g
400 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
180 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g