Kategorie receptů
Letní pomazánka z Hrašky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hraškové máslo: Mahá koření krátce orestujeme na oleji, přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nejsou žádné žmolky. Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje. Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu. Necháme vychladnout. Po vychladnutí vyšleháme na hladký krém.
Ochucení pomazánky: Rajče, papriku, cibuli, pažitku nakrájíme na jemno a spolu s hořčicí vmícháme do vyšlehaného hraškového másla. Podle potřeby dosolíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
35 g
Paprika červená
100 g
Rajčata
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Pažitka
5 g
Pitná voda nesycená
300 g
Hořčice plnotučná 340 g
20 g
Olej slunečnicový
45 g
Hraška na zahušťování 250 g
50 g