Kategorie receptů
Jáhlové bezlepkové krokety s chutí středomoří
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
37 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Jáhly propláchneme vroucí vodou a v sítku necháme okapat. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět. Přidáme prolisovaný česnek. Přisypeme jáhly, zalijeme 500 ml vody a přidáme bujón. Na velmi mírném ohni vaříme doměkka. Do chladné jáhlové kaše přidáme vejce, koření, nať a případně dosolíme. Z této hmoty tvoříme v navlhčených dlaních šištičky, které pak smažíme na rozpáleném tuku ve fritéze dozlatova. Krokety podáváme dipem a zeleninovým salátem.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Provensálské koření 15 g
1 g
Jedlá sůl kamenná s jodem 1 000 g
3 g
Olej slunečnicový
30 g
Vejce
50 g
Cibule volná
40 g
Petrželová nať
4 g
Krajanka máslo 250 g
20 g
Lagris jáhly 500 g
200 g
Bez lepku Hovězí bujón 56 g
8 g