Kategorie receptů
Italské plněné cukety
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
19 g
Doba přípravy
50
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 160°C. Najemno nakrájíme cibuli a česnek. Dosklovata je osmažíme na oleji. Přidáme nadrobno nakrájene papriky. 4 středně velké cukety podélně rozkrojíme a vydlabeme lžící. Od kraje necháme 1 cm cukety. Vnitřek cuket nakrájíme najemno a přidáme do paprikové směsi. Vše společně restujeme, přidáme pepř, sůl a provensálské koření. Boloňskou omáčku smícháme s paprikovou směsí. Směsí naplníme cukety a dáme na 30 minut do trouby. Jogurt smícháme s nasekanými lístky bazalky a ochutíme solí a pepřem. Lilek na talíři pokapeme olejem a servirujeme s jogurtem a bazalkou. Bageta jako příloha.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Cuketa
160 g
Paprika červená
50 g
Paprika zelená
50 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
6 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
20 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
400 g
Pitná voda nesycená
400 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g
Provensálské koření 15 g
5 g