Kategorie receptů
Italské noky
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatohněda. Rajčata pasírovaná a rajčatový pyré vlijeme do žampionů a ochutíme solí, pepřem a paprikou, podle chuti cukrem. Omáčku asi 15 minut povaříme. Noky podáváme polité omáčkou, posypané petrželkou, pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
15 g
Pažitka
15 g
Žampión zahradní 500 g
500 g
Parmazán 100 g
100 g
Směs na bramborové těsto 400 g
200 g
Cukr krystal
3 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Pepř bílý mletý 25 g
2 g
Olej slunečnicový
20 g
Krajanka máslo 250 g
15 g
Podravka rajčatový protlak v tubě 120 g
150 g