Kategorie receptů
Italské gnocchi
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
70 g
Doba přípravy
30 minut

Postup přípravy
Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na plátky. V pánvi zahřejeme tuk a cibuli s česnekem na něm osmahneme. Přidáme žampiony a opečeme je do zlatohněda. Rajčata pasírovaná a rajčatový pyré vlijeme do žampionů a ochutíme solí, pepřem a paprikou, podle chuti cukrem. Omáčku asi 15 minut povaříme. Noky uvaříme dle návodu a scedíme. Noky podáváme polité omáčkou, posypané petrželkou, pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Petrželová nať 8 g
15 g
Pažitka
15 g
Rajčatové pyré 200 g
150 g
Žampión zahradní 500 g
500 g
Parmazán 100 g
100 g
Pitná voda nesycená 1500 ml
1500 g
Cukr krystal 1000 g
3 g
Paprika sladká 35 g
2 g
Pepř bílý mletý 25 g
2 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
150 g
Olej slunečnicový 1 000 ml
20 g
Krajanka máslo 250 g
15 g