Kategorie receptů
Indické zelné placky s koriandrovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
54 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky, smícháme s polovinou soli (2,5 g) a necháme asi 20 minut odpočinout. Potom ho vymačkáme, vložíme do mísy a přidáme mouku, pepř, koriandr, kurkumu, sezamová semínka, nasekanou chilli papričku zbavenou semínek, zázvor a zbývající sůl (2,5 g). Dobře promícháme, případně zředíme vodou a necháme 10 až 15 minut odpočinout. Z hmoty vytvarujeme placky a opečeme je z obou stran na rozpáleném oleji. Podáváme s koriandrovou omáčkou. Omáčka: Nasekaný koriandr smícháme s prolisovaným česnekem a rozšlehaným jogurtem. Vmícháme cibuli nakrájenou najemno a osolíme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Zelí bílé
150 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
7 g
Paprika červená chilli
5 g
Koriandr čerstvý
5 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
30 g
Koriandr celý 20 g
2.5 g
Kurkuma mletá 30 g
2.5 g
Pepř černý mletý 20 g
3.5 g
Zázvor mletý 20 g
3.5 g
Sezam
2.5 g
Olej slunečnicový
15 g