Gratinovaná zeleninová polenta s houbovou omáčkou
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Papriku rozpůlíme a nakrájíme na malé kostičky. Cuketu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce dáme máslo a orestujeme cibuli a papriku. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přidáme bujón, zamícháme a přisypeme polentu (kukuřičná kaše). Vaříme dokud polenta (kukuřičná kaše) není uvařená. Do polenty (kukuřičné kaše) dáme cuketu a vše rozložíme na pečící papír na plech. Necháme vychladnout a nakrájíme na porce. Porce poskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby a necháme 10 minut gratinovat. Houby nakrájíme na plátkly, dáme na pánev s olejem a osmažíme. Houby vyndáme, přidáme 250 ml vody, přidáme jíšku a koření, promícháme a krátce povaříme. Orestované houby dáme do omáčky. Porci polenty dáme na talíř a zalijeme houbovou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)