Kategorie receptů
Dýňový koláč
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
48 g
Doba přípravy
30
Bez lepku
Postup přípravy
Upečeme dýni dokud šlupka nezměkne. Vnitřek vydlabeme a rozmačkáme na těsto (200 g). Smícháme mouku s máslem pomocí vidličky až vznikne konyistence drobenky. Vmícháme 8 lžíce vody a uhněteme těsto do bochánku. Těsto zabalíme do fólie a necháme 30 minut uležet. Těsto vyvýlíme na pomoučeným vále, tak aby se vešlo do litrové pečící nádoby a pomocí prstů ho do formy vtlačíme. Pečeme v předehřáté troubě 170°C 20 minut. Mezitím smícháme dýňovou kaši s vejci, mlékem a citrónovou kůrou. Vyndáme těsto a stáhneme troubu na 150 °C. Do upečeného těsta nalijeme dýňovou směs. Navrch dáme semínka. Pečeme 45 minut.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
200 g
Pitná voda nesycená
40 g
Zahuštěné slazené mléko 397 g Milmoo
300 g
Citronová kůra strouhaná 25 g
3 g
Freee směs bílá bez lepku 1000 g
200 g
Slunečnicová semínka pruhovaná pražená neloupaná solená
100 g
Krajanka máslo 250 g
100 g