Kategorie receptů
Dýňové špagety s bazalkovým pestem a tuňákem
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Bazalkové pesto: Rozdrtíme 20 g piniových oříšků, 10 g bazalky a 10 g sýra. Přidáme 15 g olivového oleje a dobře rozmixujeme do jemného pesta. Špagety: Dýni oloupeme a nakrájíme na tenké a dlouhé plátky. Na rozehřátou pánev přidáme lžíci olivového oleje a osmažíme nakrájený česnek. Přidáme dýňové špagety a mírně osmažíme al dente na středním až silném plameni. Tuňáka scedíme a smícháme se špagetami. Servírujeme na talíři spolu s bazalkovým pestem. Ozdobíme čerstvými lístky bazalky.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
3 g
Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Bazalka čerstvá
25 g
Olivový olej
25 g
Parmazán 100 g
30 g
Tuňák ve vlastní šťávě 80 g SUN & SEA
200 g