Kategorie receptů
Dýňové risotto
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
89 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Dýni zbavíme slupky a jader, dužninu nakrájíme na kostičky. Promícháme ji s olivovým olejem a lístky tymiánu. Pečeme na plechu, který si vyložíme pečícím papírem v předehřáté troubě na 180°C po dobu 25 minut. Na polovině másla si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a krátce ji opečeme. Za stálého míchání přilejeme nejprve víno, které necháme vyvařit a poté postupně vývar. Vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente. Polovinu pečené dýně rozmixujeme a spolu se zbylým máslem vmícháme do uvařené rýže. Podle chuti osolíme. Na závěr do risotta přidáme pečené kousky dýně a posypeme strouhaným parmezánem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
100 g
Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl
4 g
Tymián čerstvý
4 g
Olivový olej
20 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Parmazán 100 g
50 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Lagris rýže arborio 500 g
400 g