Kategorie receptů
Dýňové karbanátky
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu si namočíme den dopředu. Vodu slijeme a vaříme v čerstvé vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Cizrnu rozmixujeme v nožovém mixéru. Jáhly 2x spaříme horkou vodou (zalijeme vařící vodou a vodu slijeme). Vaříme v osolené vodě cca 15-20 minut. Necháme vychladnout. Dýni vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na troše oleji. Přidáme nastrouhanou dýni, sojovou omáčku, pepř a dusíme do změknutí. Necháme vychladnout. Dýni, jáhly a mixovanou cizrnu smícháme v míse. Přidáme bylinky, hořčici a mouku. Směs promísíme a necháme 30 minut odležet v lednici. Vlhkýma rukama tvarujeme karbanátky a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvičce na troše oleji z obou stran.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
150 g
Dýně Hokkaido
580 g
Jedlá sůl
12 g
Petrželová nať
12 g
Olivový olej
60 g
Hořčice plnotučná 340 g
20 g
Libeček 10 g
12 g
Majoránka 7 g
12 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g
Pohanková mouka hladká 250 g
40 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
30 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
120 g
Lagris cizrna 450 g
100 g