Cuketové tagliatelle s houbovo-ořechovou omáčkou
Postup přípravy
Houby (2 lžíce) namočíme na 24 hodin do studené vody, necháme okapat a vložíme do marinády z olivového oleje (1 lžíce), soli, pepře, najemno nakrájené petrželky, rozmarýnu a nahrubo nakrájeného česneku. Necháme odpočívat přes noc, druhý den vyjmeme česnek.
Připravíme si omáčku: Oloupeme a nakrájíme topinambury na kousky, všechny ingredience, kromě cukerty a šafránu, přendáme do mixéru a na pulsní chod mixujeme tak, aby byly stále vidno větší kousky, čas od času shrneme po stranách. Necháme odpočinout v lednici.
Cuketu (4-5 kusů) oloupeme a s pomocí škrabky na brambory vytvořímr 'tagliatelle'. Kousky cukety dáme do cedníku a osolíme, necháme 20-30 minut odstát, poté zabalíme do kuchyňské utěrky a lehce přitlačíme, abychom se zbavili přebytečné vody. Vložíme tagliatelle do misky, přidáme šafrán a důkladně promícháme tak, aby byly všechny rovnoměrně obarveny. Servírujeme ozdobené půlkami vlašských ořechů a snítky petrželky.
Vytisknout recept (PDF)